AKŞEHİR EKMEKLERİNİN GÖRÜNMEYEN İÇ YÜZÜ

Her sofranın vazgeçilmezi olan ekmekler; artık eski tadı vermiyor, insanın iştahla yemek istediği ekmekler günden güne hamurlaşıyor. Peki neden ekmeklere özen gösterilmiyor? İşte detaylar...

AKŞEHİR EKMEKLERİNİN GÖRÜNMEYEN İÇ YÜZÜ

Eskiden ekmeklerin bir tadı vardı. Tuzu, unu, hamuru ayrı bir lezzet katardı. Şimdiyse ekmeklerin içi hep hamur, ekmeğin içini yiyemiyor insan. İçini aldığımız zaman da pişmemiş bir hamur gibi top top oluyor. Bu da bize ekmeğin yeterince pişmediğini gösteriyor. 

Ekonomiden dolayı ekmeğe de sürekli zam geliyor, insanlar da ucuz ekmek almak istiyor. Hal böyle olunca fırıncılar, ucuz ekmek üretmek için çabalıyor ama ucuz ekmek üreteceğim derken ekmeğin tadını bozuyorlar.

İnsanlar da eve ekmek götürmek zorunda oldukları için mecbur satın alıyorlar.

İştahla mı yiyorlar? 

Tabi ki hayır sadece sofrada bir ekmek olsun, karnımız doysun diye yiyorlar. Hiçbir şikâyette bulunulmadığı için ekmekler hamur bir şekilde üretilmeye devam ediyor. 

Halbuki insanlar almasa, şikayet etseler, fırıncılar da kendilerine çekidüzen verir ve daha lezzetli ekmekleri soframıza koyarız.

İçinin pişmemesi malzemeyle de alakalı değil, fırında yeterince pişip pişmemesiyle alakalı. Ekmekler biraz daha fırında bekletilip iyice pişirilebilir. 

İş hızlansın diye iyice pişmeden ekmekler fırından çıkıyor ve memnuniyetsizlikler başlıyor. Fırıncılar buna dikkat ederse hem memnuniyet artar hem de daha çok ekmek satılır. 

İnsanlar fırın fırın gezmez hangi fırından ekmek alıyorsa oranın daimi müşterisi olmaya devam eder. Bu işten kârlı çıkan yine fırıncılar olur.

İnsan ne olursa olsun işini düzgün yapmalı, sırf zaten alacaklar mecburlar diye işi savsaklamak vicdani bir sorumluluk.

İnsanların hakkına girmeyin; fırıncılar, bir restoranda gittiğinde yemeğini iyice pişmiş istiyorsa, biz de parasını verip aldığımız ekmeğin iyice pişmesini, ekmeği yerken lezzetini de tadabilmeyi istiyoruz. Müşteri olarak memnun olmak en doğal hakkımız.